Petek ve Petek Temizliği

Petekler kombiden gelen sıcak suyun, petek içindeki kanallarda dolaşarak peteğin metal yapısından dolayı ortamı ısıtması mantığıyla çalışır. Petekler kullanıldıkça içinden geçen sudaki tozdan veya tortulardan dolayı tıkanmalar meydana gelebilmektedir. Bunun sonucunda ise peteğin düzgün ısınmaması gibi sorunlar ortaya çıkar. Her ne kadar doğalgazı sonuna kadar açmayı deneseniz bile durumun işe yaramadığını göreceksiniz. Bu durum hem kış aylarında zaten yüksek fiyatta gelen doğalgaz faturanızı ve ödediğiniz bu fiyata rağmen ısınmayı denemenizi olumsuz manada etkileyecektir. Petek temizliği yapılmadan peteğinizin tam performanslı, cayır cayır yanarak çalışması mümkün değildir.

Petek Temizliğinin Önemi

Peteklerinizi uzmanlar tarafından temizletmeniz hem kesenize, hem de ısınmanıza fayda sağlar. İçerisi kirli olan petekler, kombiden gelen sıcak suyu tam manasıyla içerisinde gezdiremeyecektir ve durum böyle olunca da tam performanslı çalışmayacaktır. Bu durumdan petek temizliği yaptırarak kurtulabilirsiniz. Petek temizliği peteğinizin daha verimli çalışması, enerji tasarrufu, peteklerinizin daha uzun ömürlü çalışması gibi sizi ve kesenizi pozitif manada etkileyecek kadar işe yarar bir durumdur. Ancak temizlenmeyen petekler, petek içerisinde kir, toz, tortu gibi istenmeyen maddelerin birikmesine neden olabilir. Bu nedenden dolayı peteklerinizin temizliği çok önemlidir.

Peteğimin Temiz Olup Olmadığını Nasıl Anlarım?

Peteğinizin temiz olup olmadığını anlamanın birçok yöntemi vardır. Elbette biz de peteklerinizin temizliğini kontrol ediyoruz. Ancak siz de bunları basit yöntemlerle kendiniz yapabilirsiniz. Evinizde tüm odalardaki petekleri kontrol ettiğinizde hepsinin eşit derecede yanmadığını fark ettiyseniz muhtemelen petekleriniz temiz değildir ve petek temizliği yaptırmanız gerekmektedir. Peteğin temizliğini kontrol etmenin bir diğer yöntemi ise peteğinizin içinden gelen garip seslerdir. Eğer içinde bir tortu, kir gibi sürtünmeye sebep verecek maddeler varsa petek içindeki su borulardan geçerken bu tür maddeleri de beraberinde sürükleyecektir. Hal böyle olunca da ufak ufak çarpma, sürtünme gibi sesler duyabilirsiniz. Bu da aslında peteğinizin temizlik zamanının geldiğini işaret eden en iyi örneklerden biridir.

Peteklerinizi Nasıl Temizliyoruz?

Petek temizliği ile kombinizden ve peteklerinizden aldığınız verimi maksimum seviyeye çıkarma işlemleri şu şekilde yapılmaktadır. Öncelikle peteğin ısınma sistemi kapatılmalı ve peteğe su giriş-çıkışı önlenmelidir. Sonrasında peteklerin kenarında bulunan hava tahliye yerinden peteğin içinde sıkışan hava dışarı çıkarılarak suyun daha düzenli akmasını hazırlanır. Peteklerin havasını da bu şekilde aldıktan sonra peteğin içindeki kirli suyun tahliyesi sağlanır. Ciddi manada kirli olan peteklerde bu su simsiyah çıkmaktadır. Su iyice berraklaşana kadar suyun tahliyesi sağlanır. Su berraklaştıktan sonra peteğe biraz su basılarak içinde kalan tüm kir, tortu ve kireçlerin bu suyla birlikte çıkması sağlanır. Daha sonrasında bu işlem evdeki tüm peteklere uygulanır.

Petek Temizliğinden Sonra Evde Ne Gibi Değişiklikler Olur?

Özdeğer Tesisat olarak petek temizliğinizi uzman ekiplerimiz sayesinde yaptık. Peki peteklerinizde nasıl bir değişim olur? Bunun cevabı çok basit. Öncelikle evinizin temizlenmeden öncekine göre ciddi manada ısındığını fark edeceksiniz. İçindeki kanalların kirli olduğu petekleriniz artık çok temiz olmuş olacak ve kombiden gelen sıcak suyu içerisinde tam performansıyla gezdirerek ısınmanıza fayda sağlamış olur. Bir diğer değişimi ise faturanızda fark edebilirsiniz. Öncesinde ısınmamanıza rağmen yüksek gelen doğalgaz faturanız artık o kadar yüksek gelmeyecek veya ödediğiniz aynı miktarla beraber daha fazla ısınmanıza olanak sağlayacaktır. Peteklerinizin temizliğini ihmal ettiğininiz takdirde petek içindeki tozlu, kireçli, tortulu su kombinizin içinde de dolaşarak kombinize ciddi hasarlar verebilir ve size daha fazla maliyet çıkartabilir. Sonuç olarak petek temizliğinin size birçok yerde olumlu manası bulunmaktadır. Düzenli olarak peteklerinizi mutlaka temizlettiririn. Yılda en az bir kere petek temizliğinin yapılması önemlidir. Peteklerinizin kirli olduğundan şüpheleniyorsanız veya peteklerinizin temizliğini kontrol ettirmek istiyorsanız Özdeğer Tesisat olarak sizlere hizmet vermeye hazırız. Bizlere ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir