Petek Temizliği

Petekler evimizde, işyerlerimizde veya daha bir çok yerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yaygınlaşan bir ısınma türüdür. Kombi, içerisindeki su ısıtma haznesinde doğalgaz yardımı ile suyu ısıtır. Sonra ısınan bu su boru sistemi ile evdeki peteklerin içerisindeki kanallarda dolaştırılır. Petekler de metal yapısından dolayı içerisinden geçen sıcak suyu ısı transferi ile dışarıya daha çabuk verir ve evlerimiz ısınmaya başlar. Ancak suyun içerisindeki bazı toz, tortu, kireç gibi küçük maddelerden dolayı peteklerimiz kısa olmayan bir süreçte tıkanabilir veya suyun çok fazla devirdaim etmesinden ötürü yeterli performansı veremeyebilir. Aslında bu da size doğalgaz faturanızın yüksek gelmesi, yeterli ısınamama gibi olumsuz sonuçları verebilmektedir. Böyle istenmeyen durumlarda peteklerinizin temizliğinin ve bakımının mutlaka uzmanlar tarafından yapılması gerekmektedir.

Petek Temizliğine İhtiyacım Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kış aylarına girişte kışın dondurucu soğuğundan ve iyice ısınabilme adına kullanıldıkça içleri kirlenen petekleri kontrol etmenizde fayda var. Petek temizliğine ihtiyacınız olduğunuzu bir çok yöntemle anlayabilirsiniz. Bunun için evde ufak kontrollerle petek temizliğinin gelip gelmediğini anlamak mümkündür. Çok zor olmayan yöntemle bunları tespit etmek çok kolaydır. Evinizde kombiyi çok yüksek derecelerde çalıştırdığınızda eviniz ancak ısınmaya başlıyorsa ve siz de bu durumdan şikayetçiyseniz petek temizliği yaptırmanız gerekebilir. Bunun dışında peteklerinizin ısıtma performansı içerisinde biriken tortulardan dolayı ilk günkü gibi çok iyi ısıtmak yerine zaman geçtikçe içerisindeki borulardan geçen suyun daha az geçmesi sebebiyle düşebiliyor. Eğer peteklerinizin ısıtma seviyesi çok düşükse ve ilk günkü performansından çok uzak ise temizlik ihtiyacınız olabilir.

Petek Temizliği Neden Önemlidir?

Petek temizliği, kombinizden ve peteklerinizden alacağınız verim açısından çok önemlidir. Ödenen yüksek faturalara rağmen tam manasıyla verim alamamak veya soğuk kış aylarında ısınamamak kötü bir durumdur. Bu gibi kötü durumların önüne geçmek için bizleri arayarak petek temizliği hakkında bilgi alabilir ve peteklerinizi Özdeğer Tesisat’a temizletebilirsiniz. Peteklerinizi yılda 1 kez temizletmenizi mutlaka öneriyoruz. Bu durum hem faturanıza hem de ısınmanıza olumlu manada mutlaka katkıda bulunacaktır. Peteklerinizi temizlettikten sonra aslında bu işlemin ne kadar faydalı olduğunu fark edeceksiniz ve her yıl temizletmek isteyeceksiniz.

Petek Temizliği Nasıl Yapılır?

Petek temizliğini Özdeğer Tesisat olarak uzman ekiplerimizle birlikte yapıyoruz. Petek temizliği kolay gibi gözükse de aslında kolay olmayan ve profesyoneller tarafından müdahale gerektiren bir durumdur. Özdeğer Tesisat, evlerinizin petek temizliğini yapmakta güvenebileceğiniz bir yerdir. Petek temizliği ise şu şekilde yapılmaktadır. Öncelikle kombinizden peteklere su gelmemesi amacıyla kombiniz ve kombi vanası kapatılır. Bir süre beklendikten sonra petek içindeki suyun aşağıya gelmesi için petekteki hava, petek kenarında bulunan kulakçıktan dışarı atılır. Peteğin alt tarafında kalan pis su, tahliye deliğinden dışarı atılır. Kirlenen ve simsiyah olarak dışarıya atılan pis su tertemiz çıkana kadar beklenir ve içerisindeki pis suyun tamamiyle çıktığından emin olma amacıyla biraz su basıncı sağlanır. Böylelikle petek içi de iyice temizlenmiş olur.Bu işlem tüm peteklere uygulanır.

Petek Temizliği Neden Uzmanlarca Yapılmalıdır?

Petek temizliği, evde bazı kişiler tarafından yapılsa da ufak bir yanlışta yüksek maliyetler gerektiren sorunlara yol açabilir. Uzmanlar tarafından uygun ekipman ve teknikler kullanılması gerekmektedir. Bu sebepten ötürü uzman kişilerden yardım almanız hem en doğru şekilde hizmet almanıza hem de uzman olmayan kişiler tarafından peteklerinize verilecek olan hasarı önlemenize yardımcı olur. Ek olarak, uzman ekibimizden alacağınız yardım ile sadece petek temizliği yapmıyor, varsa ek sorunları da tespit ediyoruz. Böylelikle alacağınız verimi çok daha fazla oranda artırmış oluyoruz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir