Su Kaçağı

Su kaçağı, günümüzde birçok insanın evinde karşılaştığı genel problemlerden birisidir. Borularda oluşan çatlak, kırık veya sızıntı gibi durumlara su kaçağı denmektedir.Bunlar çeşitli nedenlerle oluşabilmektedir. En geneli evlerde borularda oluşan çatlaklar veya kırıklardır. Ancak bazı ekstrem durumlarda evlere gelen vanalarda da su kaçakları olabilmektedir. Fakat bunların tespitleri eskisi kadar zor değildir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte su kaçakların tespitleri uzman ekiplerimiz tarafından en sağlıklı yöntemle tespit edilir. Ekiplerimiz kaçağı tespit etmek için evde boruların geçtiği yerleri hiçbir şekilde kırmadan özel makinelerle titizlikle çalışmaktadır. Böylelikle hasarı en kısa zamanda tespit etmek mümkündür. Bir diğer su kaçağı nedeni ise kötü işçilik ve kalitesiz malzeme kullanımı. Kullanılan kötü borular, bağlantılarının iyi yapılmaması, baştan savma iş yapılması gibi durumlarda kaçak olması kaçınılmazdır. Ancak bu alanda deneyimli ve uzman ekiplerimiz, nerede olursa olsun tespitleri yapabilmekte ve sizlerin problemlerini çözebilmektedir.


SU KAÇAĞI NASIL BULUNUR?


Su kaçağı, uzman çağırmadan önce evde ufak bir kontrol ile birçok şekilde bulunabilir. Bunlardan en basiti su faturanızın fiyatını kontrol etmektir. Su faturasının her zamankinden daha fazla gelmesi durumunda su kaçağından şüphelenmek yerinde olur. Öte yandan bunu bulmanın bir diğer yolu da evi etraflıca kontrol etmektir. Kaçaktan dolayı oluşan nemden dolayı duvarda veya evlerin parkelerinde kabarmalar veya duvardaki boyada dökülmeler, boyada atmalar meydana gelir. Su kaçağını bulabilmek için evimizin parkelerini veya duvarlarını kontrol etmek en basit çözümlerden birisidir. Parkeler yapısından dolayı sıvı ile temas ettiğinde kabarma yaşar. Duvarlar da aynı şekilde sıvı temasında boyasını atabilmektedir. Parkede herhangi bir kabarma veya duvarın boyasında atma, dökülme gibi durumlarda o bölgeden geçen borularda su kaçağı olabilir. Bir diğer kaçak bulma yöntemi ise eve gelen vanayı kapatıp su saatini kontrol etmek. Eğer vanayı ve bütün çeşmeleri iyice kapattığınıza eminseniz ve tüm bunlara rağmen sayaç hala dönmeye devam ediyorsa evinizde su kaçağı olabilir. Bu tür kaçak durumlarında bizi arayarak uzman ekiplerimizden yardım alabilirsiniz. Böylelikle onarım masrafını ciddi manada düşürmüş olursunuz. Eğer şüphelendiğiniz bir durumda bir şey olmaz diyip de uzman ekibimizden yardım almazsanız daha büyük su problemleriyle ve nemlenen zeminin veya duvarın evinizdeki eşyalara zarar verme, başka borularda patlama, sızma, çatlama gibi bazı istenmeyen durumları gözardı etmiş olursunuz.


SU KAÇAĞI NASIL TESPİT EDİLİR?


Su kaçağını tespit etmek için birçok yöntem vardır. Uzman ekiplerimiz tespiti yapmak için üst düzey özel makineler kullanır. Bunun size en büyük avantajı evinizi kırmadan ve fayanslarınıza zarar vermeden bu işlemin yapılmasıdır. Bu durum hem maliyet açısından hem de zaman açısından ciddi manada tasarruf sağlar. Nokta atışı su kaçağı tespitini de şu şekilde yapıyoruz. Kullandığımız cihazlarla birlikte su borularının içinden bir kamera geçiriyoruz ve evinizde her nerede olursa olsun hasarlı borudaki sızıntıyı görebiliyoruz. Daha sonra uzman ekiplerimiz sızıntının olduğu yerdeki boruya gerekli işlemleri uygulayarak kaçağı ortadan kaldırıyor. Böylelikle faturanızı kabartan ve duvarınıza, parkenize zarar veren kaçaktan kurtulmuş olursunuz. Evinizde bir kaçak olduğundan şüpheleniyorsanız, derhal bizlere ulaşın ve nokta atışı su kaçağı tespiti ile sorununuzu giderelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir