Lavabo Tıkanıklığı Nedenleri ve Çözümleri

Lavabolar elimizi, yüzümüzü veya mutfaklarımızda eşyalarımızı yıkamak için kullanılan bir ev eşyasıdır. Ancak bazı durumlarda lavabolar her ne kadar istenmese de tıkanabiliyor. Bu tıkanmaya sebebiyet veren bir sürü neden vardır. Size bu tıkanmaya neden olan şeyleri, tıkanmaya karşı alacağınız önlem ve eğer tıkanık bir lavabonuz varsa evde kendi başınıza uygulayabileceğiniz çözümleri sunacağız.

Lavabo Tıkanıklığı Neden Olur?

Daha önce lavabonuzdaki suyun normalden daha yavaş akıp gittiğini fark ettiniz mi ya da mutfakta veya banyoda gerçekten kötü kokan lağıma benzer bir koku duydunuz mu? Bunlar lavabo tıkanıklığının habercisi olabilir. Zamanla kullandığımız lavabolara atılan yemek ve yağ artıkları, saç, sakal veya kılların birikmesi gibi durumlar lavabo tıkanıklığına neden olur. Bu tıkanıklığı gidermenin birçok yöntemi vardır. Size bu yöntemlerle alakalı öneriler vereceğiz.

Lavabo Tıkanıklığına Karşı Önlemler Nelerdir?

Lavabonuz tıkanmadan önce alacağınız küçük tedbirlerle bu tıkanmaları önlemeniz mümkündür. Tıkandıktan sonra iş işten geçtikten sonra lavaboyu açmakla uğraşmak yerine size bu önlemleri alarak lavabo tıkanıklığını en aza indirgemenizi tavsiye ediyoruz. Tıkanma öncesinde alabileceğiniz önlemleri sizlere şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Lavabo filtresi kullanma: Lavabonuzun giderine bir filtre takarak, lavaboya döktüğünüz yemek artıklarının bu filtre tarafından gidere gitmesini engelleyebilir ve lavabonuzun tıkanmasına karşı bir önlem alabilirsiniz.
  • Yağ atıklarını biriktirmek: Eğer, kızartma gibi şeylerden sonra yağ atıklarınızı lavaboya döküyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz demektir. Bu yağları lavaboya dökmek yerine bir kavanozda biriktirmek hem çevreye olan zararı en aza indirir hem de lavabonuzun tıkanmasını ciddi manada önler. Unutmayalım ki lavaboya atılan yağlar denizlere karışarak deniz canlılarının ölümüne sebep olmaktadır.
  • Peçete, kağıt gibi şeyleri çöpe atmak: Peçete, kağıt benzer cisimler suda erimemekle beraber gideri de tıkayabilmektedir. Bunları lavaboya atmak yerine çöpe atmanıza dikkat etmenizi önerebiliriz. Böylelikle çevre temizliğine de katkıda bulunmuş olursunuz.

Tıkalı Lavabo Açma Yöntemleri Nelerdir?

Aldığınız bunca önleme rağmen yine de lavabonuz tıkandı mı? Hiç korkmanıza gerek yok. Sizlere sunacağımız yöntemler ile tıkanık lavabonuzu açmanız mümkün hale gelecektir. Önereceğimiz yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:

  • Basınçlı su kullanmak: Tıkalı lavabo için gidere doğru basınçlı su kullanmak faydalı olabilir. Giderler yemek ve yağ artıkları, peçeteler, kağıtlar gibi şeylerden dolayı tıkanabilmektedir. Gidere doğru basıncı su uygulandığı takdirde suda bulunan güçle birlikte giderde ne var ne yok hepsi uçup gidecektir.
  • Lavabo açıcı tel kullanmak: Lavabo açıcı tel kullanmak, giderinizde bulunan ve tıkanmaya sebep olan nesneleri yerinden oynatarak tıkanmayı açmaya yardımcı olur. Yeterinde uzun olan bu tel ile lavabo tıkanıklığınızı giderebilirsiniz.
  • Lavabo dirseğini temizlemek: Kıvrımlı yapıda olan bu parçayı çıkarıp temizlemek sizin için işe yarayabilir. Tıkanma burada ise temizledikten sonra hiçbir sorun kalmayacaktır. Ancak lavabonuzdaki suyu boşalttığınıza dikkat edin.
  • Lavabo açıcı kimyasallar kullanmak: Marketlerde veya bakkallarda lavabo açmak için kimyasallar bulunur. Bunları kullanmak sorununuzu çok yüksek ihtimal çözecektir. Eldivenlerinizi takmayı unutmayın ve aldığınız bu kimyasalı lavabonuzun ağzına doğru dökün. Üzerine sıcak suyu yavaşça dökünüz. Lütfen dikkat edin. Suyu döktükten sonra açığa çıkan gaz çok zararlıdır. Solumanız veya göz ile temas halinde en yakın sağlık kuruluşuna gidin.
  • Özdemir Tesisat ile iletişime geçmek: Yaptığınız hiçbir yöntem işe yaramadı mı? Bizler Özdemir Tesisat olarak lavabo tıkanıklığını açma konusunda kendimize güvenimiz sonsuzdur. Deneyimli ustalarımızdan oluşan kadromuzla sizlerin de lavabosunu açabiliriz.

Sizlere lavabo tıkanıklığına neden olan şeyler, alacağınız önlemler ve uygulayacağınız çözümler hakkında bilgi verdik. Yine de bizimle iletişime geçerek daha fazla bilgiye sahip olabilirseniz. Eğer bize ulaşırsanız açamadığınız tıkanmış lavaboları çok kısa sürede açabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir